Nieuws

Subsidie: personen verward gedrag

Werkt u aan een regionale aanpak, stelt u een plan van aanpak op of een experimenteel project rond vervoer van personen met verward gedrag, vraag dan nu subsidie aan bij ZonMw.

Via het ZonMw-actieprogramma over verward gedrag kunt u subsidie aanvragen voor projecten of specifieke, kortlopende activiteiten waarin wordt gewerkt aan één of meerdere bouwstenen voor een goed werkende aanpak voor mensen met verward gedrag en hun omgeving.

Drie samenhangende subsidieoproepen
  • Regionale aanpak verward gedrag: subsidie voor het in de praktijk toepassen van één, meerdere of alle bouwstenen, om in uw regio een goedwerkende lokale aanpak voor mensen met verward gedrag te realiseren. NB: De opzet van deze subsidieoproep is gewijzigd. Bij vorige subsidierondes werd er onderscheid gemaakt tussen ‘pilotprojecten goedwerkende aanpak’ en ‘stimuleringssubsidies’. Dit is nu samengevoegd tot één subsidieoproep, waarin u zelf de omvang van de subsidie bepaalt en die onderbouwt op basis van uw lokale situatie.
  • Startsubsidies: opstellen plan van aanpak verward gedrag: heeft u de ambitie om alle bouwstenen te realiseren, maar bent u nog niet klaar om deze in de praktijk te brengen, dan kunt u subsidie aanvragen voor het opstellen van een plan van aanpak.
  • Experimentele projecten vervoer van mensen met verward gedrag: subsidie voor lokale, experimentele projecten voor gepast vervoer van mensen met verward gedrag door andere vervoersaanbieders dan Regionale Ambulance Voorzieningen (RAV’s).
Sluitingsdatum en voorwaarden
U kunt tot 16 januari 2018 14.00 uur subsidie aanvragen via ProjectNet van ZonMw.

Deze oproep wordt in 2018 nog twee keer herhaald, in april (deadline medio mei) en in september (deadline eind oktober).

Informatiebijeenkomst
Op woensdagmiddag 6 december 2017 organiseert ZonMw in Den Haag een informatiebijeenkomst waarbij de subsidieoproep toegelicht wordt. Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos. U kunt zich online opgeven.

Aanmeldformulier informatie bijeenkomst 6 december 2017

Meer informatie
Bron: VNG