Nieuws

Investeren in pleegzorg

Investeren in pleegzorg loont. Je verdient het makkelijk terug als een kind niet in een instelling, maar in een pleeggezin woont. Maar het loont natuurlijk in de eerste plaats omdat de allermeeste jongeren dat zelf het liefste willen. Bekijk de financiële kant en de acties van gemeenten.

Datascience voor betere zorg

Onderzoeksmethoden die nu in de zorg worden toegepast blijken niet geschikt als methode voor gepersonaliseerde zorg. Bestaande methoden zijn namelijk gebaseerd op groepen en niet op individuen. Bovendien wordt er zeer inefficiënt gebruik gemaakt van verzamelde data.

K2 Next zoekt nieuwe collega!

K2 Next zoekt een ondernemende adviseur. Kom jij ons team versterken? Lees verder!

Hoogsensitief? Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!

Kort voor een overleg was ik wat aan het kletsen met twee collega’s. Een van hen vertelde over een nieuwe casus die net in het team was binnengekomen. "Pfff, we hadden er wéér zo een hoor. De zoveelste casus deze week van ouders die denken dat hun kind hoogsensitief is!"

Uitkomstdialoog in uw gemeente?

De gemeente bepaalt niet op eigen houtje wat goed is voor een buurt of wijk. Maatschappelijke resultaten bedenk en bepaal je samen. Wat voor buurt, wijk of dorp willen we, wat vinden we belangrijk, wat verdient aandacht? Waarin willen we investeren? Waaraan bijdragen? Daarvoor is de uitkomstdialoog. De uitkomstdialoog verbindt en brengt beweging!

Nieuwe whitepaper over wijkteams

In deze whitepaper bieden we u een aantal praktische handvatten om uw wijkteam klaar te stomen vóór 1 januari 2015. Op deze magische datum krijgen gemeenten eindelijk de verantwoordelijkheid voor de Jeugdwet, Wmo 2015 en Participatiewet ...