Nieuws

Pilot PGB voor het gezin

De gemeente Zwolle helpt gezinnen die gebruikmaken van talloze zorgregelingen. De stad doet mee aan een proef van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor een integraal gezins-pgb. Een persoonsgebonden budget voor het hele gezin moet de administratieve lasten verminderen.

Succes praktijkondersteuners jeugd

Steeds meer gemeenten hebben praktijkondersteuners jeugd, die huisartsen bijstaan als jongeren hulp nodig hebben. Dat leidt tot minder doorverwijzingen naar zwaardere jeugdhulp n flinke besparingen. En het geeft een betere relatie tussen gemeente en de huisartsen. Dat zag VNG Magazine in Leeuwarden.

Hoogsensitief? Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!

Kort voor een overleg was ik wat aan het kletsen met twee collegas. Een van hen vertelde over een nieuwe casus die net in het team was binnengekomen. "Pfff, we hadden er wr zo een hoor. De zoveelste casus deze week van ouders die denken dat hun kind hoogsensitief is!"

Uitkomstdialoog in uw gemeente?

De gemeente bepaalt niet op eigen houtje wat goed is voor een buurt of wijk. Maatschappelijke resultaten bedenk en bepaal je samen. Wat voor buurt, wijk of dorp willen we, wat vinden we belangrijk, wat verdient aandacht? Waarin willen we investeren? Waaraan bijdragen? Daarvoor is de uitkomstdialoog. De uitkomstdialoog verbindt en brengt beweging!

Nieuwe whitepaper over wijkteams

In deze whitepaper bieden we u een aantal praktische handvatten om uw wijkteam klaar te stomen vr 1 januari 2015. Op deze magische datum krijgen gemeenten eindelijk de verantwoordelijkheid voor de Jeugdwet, Wmo 2015 en Participatiewet ...